Feestelijke aubade op Koningsdag

Vlaardingen      27 april 2017

Zoals nu al een aantal jaar is het 27 april Koningsdag. Wij spelen al een aantal jaar bij de traditionele Aubade in Vlaardingen. We doen dan ook een aantal gezamenlijke nummers met het Groot Vlaardings Koor. We doen gezamenlijk o.a. De Koning die is jarig en de Second Waltz.

De avond voor deze aubade hebben we gezamenlijk geoefend in het Geuzencollege in de Westwijk, onder leiding van Jan Wilmer en uiteraard John van Ree.

Deze Koningsdag is ook mijn dochter en trompettiste Debbie Weerheijm jarig, dus voor mij is deze dag extra feestelijk. We hadden de boel versierd op de club en ze kreeg van Danielle een leuke roze sjerp met daarop ‘Debbie 25 jaar’ die ze de hele ochtend om had.

Ook kregen we voorafgaand aan het optreden de nieuwe lichtblauwe polo’s aan. Een paar leden hadden onze twee oude shirts ingelijst, de gele en de blauwe en werden uitgereikt door Willem. Ze krijgen vast een mooi plekje.

We moesten deze Koningsdag vroeg starten en gingen lopend naar het Veerplein omdat we foto’s gingen maken met Esther Hulspas, die dit zelf aangeboden had. We maakten foto’s op diverse locaties, zoals bij de Joon op de haven, het voormalig terrein van de Lijnbaanhal en bij het Stadhuis. We zijn erg benieuwd naar het resultaat.

Bij het Veerplein aangekomen was het even wachten tot we konden beginnen. We speelden eerst onze eigen set en toen werd de Aubade geopend door de Burgemeester. Wij speelden en het koor zong mee, best moeilijk want het gaat niet altijd gelijk, maar het ging redelijk.

Tussendoor hadden we een korte pauze omdat het koor ook alleen liedjes zong. Na afloop speelden wij nog een setje tijdens de afterparty en konden we los, altijd leuk.

Het was best koud deze dag, af en toe een zonnetje. Na afloop hebben we nog wat gedronken en zijn we teruggelopen naar de club waar we konden opwarmen en drinken.  Debbie trakteerde ook nog op oranje-tompoucen.

Op naar 13 mei, dan hebben we een optreden bij botenclub de Buitenlust. Hopelijk is het dan wat warmer zodat we onze nieuwe polo’s kunnen showen.

Syllie Snare
Foto's van dit optreden

Foto's van dit optreden