1e Vlaardings Kapellenfestival een groot succes

Vlaardingen      26 maart 2017

Met trots was het er, ons eerste blaaskapellenfestival in Partycentrum Prikkewater / Packhuys in samenwerking met Martin Poot. Martin, John van Ree en Marinus Weerheijm waren al maanden aan het overleggen hoe het er uit moest komen te zien en met welke bands.

Deze dag waren er 6 kapellen:
- De Blaasknarren uit Leidschendam
- De Pierewaaiers uit Oosterhout
- De Furietoeters uit Maassluis
- Foutje Bedankt uit Den Haag
- Dorst uit Mijdrecht
- De Haringkoppen uit Vlaardingen

Wij gingen eerst inspelen, terwijl de bands langzaam binnendruppelden. We werden toegesproken door Martin Poot toen alle bands er waren en kregen een heerlijke lunch aangeboden.

De speciale gastband deze dag waren de Pierewaaiers uit Oosterhout. Ze waren er speciaal op verzoek van Martin omdat hij er een tijdje mee samengewerkt heeft toen Martin zijn zaak in Oosterhout nog had.

We kregen ook nog een aantal consumptiebonnen dus we werden goed verzorgd.
Wij openden het festival en het kon beginnen. In totaal speelden alle kapellen 2x 20 minuten. In de pauze werden we verrast door zanger Timothy Roodenburg, om de boel te vermaken.

Na afloop van de middag zong hij ook nog een aantal nummers voordat de prijsuitreiking begon. Twee kleintje muzikantjes van de Pierenwaaiers kregen een heerlijke grote chocopaashaas van Martin, die hadden ze wel verdient.

De Pierenwaaiers waren ook winnaar van de dag, iedere band mocht hun voorkeur aangeven. Ze hebben de beker echt verdiend. Na de prijsuitreiking deden alle bands nog een aantal nummers gezamenlijk, een herrie maar een gezellige boel.

Toen ging een ieder weer zijn eigen weg en volgend jaar doen we het gewoon weer heeft Martin beloofd. Het was een superleuke dag.

Syllie snare
Foto's van dit optreden

Foto's van dit optreden