Eerste prijs Brandersgats Bloas Fest

Schiedam      04 februari 2017

De Haringkoppen hebben zaterdag 4 februari 'De cup met de grote oren veroverd in de Jeneverstad Schiedam. De wedstrijd had inclusief de Haringkoppen vijf deelnemers. De Furietoeters uit Maassluis. Keep on Smiling uit Delft, De Klinkers uit Delft en De Horlepiepers uit Rotterdam.

Er werd gestreden in twee sets van exact 14 minuten en geen seconde meer. Wij moesten als tweede kapel ons setje spelen. Na de eerste set waren we niet erg tevreden wat we hadden laten horen en moesten dat in de tweede set toch beter doen. De andere blaaskapellen deden ook een aardige duit in het zakje en er was nog geen kapel aan te wijzen wie er zou gaan winnen.

Dat kon ook niet want er was nog een tweede set te gaan van 14 minuten. Na de pauze waren we ingedeeld als derde kapel en konden zo de voorgaande kapellen aan het werk zien. We wisten het ging niet meevallen. De tweede set viel alles op zijn plek en werd er gespeeld of we ons in een flow bevonden, alles ging van zelf het publiek pikte het op en ging uit zijn dak.

Na de finale, dan gaan alle kapellen gezamenlijk uit hun dak met allerlei soorten nummers, was het de tijd voor de prijsuitreiking. De Jacobusprijs voor de kapel met de meeste mensen op de vloer in polonaise ging naar de Klinkers uit Delft die uiteraard nog een toegift gaf, dus de spanning ging verder oplopen.

Totdat er een aantal leden uit de commissiekamer liepen en hun instrument weer hadden uitgepakt, was het dan nu wel gelukt? Een paar minuten later was het een feit, toen Alissa met de cup met de grote oren op het podium stond. Er was ook nog een zeer lovend jury rapport waar ook onze dirigent en arrangeur werd geroemd om het schrijven van de nummers en het laten spelen er van.

Jongens en meiden ik ben trots op jullie en we gaan hem volgend jaar met veel verve verdedigen.

Uw reporter Willem Eichhorn
Foto's van dit optreden

Foto's van dit optreden