Aubade Koningsdag

Vlaardingen      27 april 2016

Vandaag was het weer zover, Koningsdag. De week er voor hadden we al geoefend met het Groot Vlaardings Koor voor deze aubade. Vandaag was dus de grote dag.

Eerst verzamelden we bij de club en daarna gingen we met de auto naar Parkeergarage Liesveld. Velen van ons waren extra oranje uitgedost met slingers, hoedjes en andere accessoires.

We speelden bij de parkeergarage het eerste nummer en er stond gelijk al redelijk wat publiek te kijken. Het was al aardig druk in de stad, mede door de vrijmarkt.

Op het Veerplein aangekomen stonden de mensen van het Groot Vlaardings Koor ons al enthousiast op te wachten. Eerst speelde we zelf een paar nummers maar helaas het begon te regenen. Gelukkig rende Jan Wilmer (van het Groot Vlaardings Koor) heen en weer met paraplu's en stak hij er een bij mij in mijn kraag.

Toen begon de officiële Aubade met 'De Koning is jarig'. We speelden daarna o.a 'Jan Klaassen', 'House of the rising sun' en 'The Second Waltz'. Ook 'De woonboot' was zeer in trek want het publiek deinde vrolijk mee. We hadden tussendoor twee pauzes omdat het Groot Vlaardings Koor ook nummers zonder ons ten gehore bracht.

Als toegift deden we nog een keertje 'De woonboot' en daarna waren we klaar. Willem riep rond dat Daniëlle even moest komen, ze werd gehuldigd als officiële Haringkop en ontving een speldje. Ook Debbie werd in het zonnetje gezet, ze was namelijk net als onze Koning ook jarig, dus speelde we 'Lang zal ze leven'.

Er werden consumptiebonnen uitgedeeld door onze manager Marinus en konden wat te drinken gaan halen bij Ka & de Bolle. Toen weer terug naar de Spoorsingel en kon iedereen Koningsdag zelf voortzetten op hun eigen manier.
Foto's van dit optreden

Foto's van dit optreden