Slotavond Avond4daagse Vlaardingen

Vlaardingen      09 juni 2016

Ook dit jaar weer traden wij weer op bij de laatste avond van de Vlaardingse Avond4daagse. Uiteraard zijn daar muziekkorpsen bij. Al moet ik zeggen het worden er helaas steeds minder. We verzamelden bij het clubgebouw en reden niet veel later naar de Markt, waar we op mochten rijden en de instrumenten uit gingen pakken. We zouden deze avond alleen bij het Stadhuis spelen en niet zoals voorgaande jaren bij het eindpunt bij de Jeu de Boulesclub in de Broekpolder.

Alles ging in rap tempo want de organisatie had haast geloof ik, voor we het wisten stonden we te spelen bij het Stadhuis. Dit keer was de boel afgezet en stonden we achter hekken. De doorgang voor de wandelaars was ook breder gemaakt als voorgaande jaren, zodat de stroming met wandelaars bij het defilé soepeler ging zonder files.

Na een aantal nummers gespeeld te hebben kregen we het sein even te wachten want Showbrassband Thalita kwam aangemarcheerd, die meeliep in de optocht en tevens ook het enigste muziekkorps was. Toen hun voorbij waren hebben we even verder gespeeld en toen was er even een korte pauze.

Onze manager Marinus had een tas met pakken drinken en bekertjes gekregen en konden we even de dorst gaan lessen. Het was gelukkig niet zo warm deze dag en stonden we in de schaduw.

We kregen al gauw weer het sein te gaan spelen, de wandelaars willen wel gezellig muziek! Het publiek deed lekker mee deze avond, je ziet de blije gezichten vooral bij de vrolijke nummers en even lekker dansen.

Toen de stoet voorbij was waren we klaar en gingen met de auto’s terug naar de club. Nog wat gezellig drinken op de club en op naar de volgende woensdag. Dan komt de Nieuwe Haring binnen en dan spelen we bij de sluizen. Daar komt verslag van Willem.

Sylvia Weerheijm
Foto's van dit optreden

Foto's van dit optreden