Binnenhalen Nieuwe Haring

Vlaardingen      15 juni 2016

Het was 15 juni en de haring werd weer in Vlaardingen binnengehaald. Met de oude zeillogger, De Balder, het laatste schip wat nog op de Noordzee naar haring gevist heeft.

Alles was weer in gereedheid gebracht om er een groot feest van te maken. De aankomst was weer in de sluizen waar we het schip opwachtte en een muzikaal welkom heette. Tergend langzaam vulde de sluis zich met water en het publiek kwam gestaag op het schip en de muziek af.

Voordat de sluis geheel was gevuld met water moesten wij haast maken om De Balder voor te blijven naar de plek waar het aan ging leggen. Dat werd ruimschoots gehaald en het Shantykoor Vlaardingen stond al op de wal te wachten om het muzikale gedeelte van ons over te nemen.

In de tussentijd werd de haring aan wal gebracht en overhandigd aan de burgemeester Bert Blase en met een sjees naar de koning gebracht. In de pauze kregen we muntjes om een drankje en haring te gaan halen, die was aan sommige van ons goed besteed. Maar ja de vis moet ook zwemmen zoals dat heet, dat was weer een nadeel als je nog moet rijden.

Na de pauze om en om met het koor het publiek nog vermaakt en als slotnummer gezamenlijk “Het kleine Café” nog gedaan. Het was weer beregezellig en de haring heeft thuis nog lekker gezwommen.

Uw reporter Willem Eichhorn
Foto's van dit optreden

Foto's van dit optreden