Varend Corso Rijnmonddag

Westland      05 augustus 2016

Het beloofde een vermoeiende dag te worden, het was gelukkig niet zo warm als vorig jaar. Ik werd vandaag bij gestaan met mijn nieuwe maatje Ruud. Welkom Ruud, ik hoop dat we lang samen kunnen spelen, want alleen met de sousafoon is wat minder gezellig en je moet alle noten spelen.

We waren lekker op tijd en we hadden dit jaar boot nummer 35, er was ook gezorgd voor Martijn en Frits want er stonden vrouwelijke etalage poppen op die niet aangekleed waren. Aad heeft ze gelukkig goed in de gaten gehouden.

Er was ook een boot bij met drie drummers, die ook later de prijs van mooiste muziekboot hebben gewonnen, moest een brug onderdoor waar wij dachten, die gaat het niet halen. Maar net op tijd werd de goede hendel gevonden.

Tot aan Schipluiden ging alles goed maar toen gebeurde het, we waren aangemeerd en John de Roo stond al op de kade en vroeg of ik de sous wilde aangeven. Dat deed ik ook maar het liep er nogal af en ik dacht dat John met sous en al het water in zou vallen. Dus ik greep richting de sous om het tegen te houden. In plaats van de sous te pakken greep ik het muziekboekje vast, die zit niet erg goed vast, dus deze viel in het water. Hans greep het boekje uit het water en die zat vol met kroos.

John die pakte het boekje mee en liep naar het dichtstbijzijnde huis om het boekje te laten drogen. Die mevrouw heeft ons goed geholpen om het boekje uit te klappen en wat ik gehoord heb droog te föhnen. Ik heb naderhand niet alle noten zuiver kunnen spelen, maar ik had nu een goed excuus.

Zo’n dag is toch erg zwaar we hebben het boekje drie keer door gespeeld en ik hoorde dat we dan nog twee nummers niet gespeeld hebben. Aangekomen in Vlaardingen, waar het weer een hele happening met veel bekende mensen op de kant was, waar natuurlijk naar gezwaaid moest worden.

In Maassluis was het dit jaar wel erg druk en dan moet je in korte tijd heel veel spelen, qua conditie gaat het wel maar de lippen gaan protesteren. Maar na een lekker patatje en een drankje was het leed snel geleden.

Joop weer bedankt voor het invallen en Ruud het ging geweldig. Martijn ook bedankt het was voor jou ook een vuurdoop als 'waarnemend' muzikaal leider, geweldig gedaan.

Uw reporter Willem Eichhorn
Foto's van dit optreden

Foto's van dit optreden